Montana 2010 

Na ruim 2 jaar zijn Anjo en ik weer terug geweest naar Montana. Via de mail hebben we de afgelopen 2 jaar regelmatig contact gehad met diverse mensen uit Montana en het leek ons leuk om een vakantie te combineren met een bezoek aan onze "montana vrienden".

Na een lange vlucht kwamen we op 22 augustus aan in Billings. Eerst maar onze huurauto ophalen en het hotel zoeken in het donker. De volgende dag zijn we op weg gegaan naar Livingston. Daar hadden we afgesproken met Jackie, de voormalig eigenaresse van Coco. Zij had voor ons geregeld dat we bij haar vriendin Jean terecht konden voor een prachtige buitenrit. Jean woont met haar man David in Paradise Valley. Deze naam deed de plek absoluut eer aan. Het is daar werkelijk onbeschrijfelijk mooi. Jean heeft prachtige Quarters en heeft daarnaast een aantal Morgans. Billy, een vriendin van Jackie was ook mee en terloops werd gevraagt of Billy haar pistool bij zich had. Euhhhhm, een pistool.Tja,er schijnen daar dus beren los te lopen.Na wat geklets zijn we op pad gegaan en hebben ruim 4 uur lang mogen genieten van de prachtige omgeving. Het was echt super gezellig, alsof we elkaar iedere week zien. Ineens lichte paniek.....niet ver van ons vandaan liep een berenjong...maar waar is de moeder?? Billy was gelukkig in de buurt,maar vergewiste ons ervan dat ze slechts 1 schot zou kunnen lossen vanaf het paard waar ze opzat, dus die moest dan meteen raak zijn. Gelukkig ging het jong al snel de andere kant op. Halverwege hebben we de paarden aan een  boom vastgebonden en hebben we heerlijk geluncht,boven op een prachtige bergtop. Onverwachts werden we gevraagd te blijven. We konden in het gastenverblijf (werkelijk prachtig) overnachten en 's avonds zijn we getrakteerd op een homemade American dinner. 's Morgens nog met zijn allen ontbeten en toen gingen we weer op pad.

Dinsdag en woensdag hebben we van de omgeving genoten en zijn we via Livingston naar Yellowstonepark gereden en vervolgens naar Alberton, waar Lena vandaan komt. Woensdagavond hebben we overnacht in The River Edge motel in Alberton, hetzelfde motel als 2 jaar geleden. Het ziet er niet uit van de buitenkant, maar super leuke kamers met een fenominaal uitzicht op de Alberton River. Tot onze grote verbazing werden we zelfs herkend en hebben we onder het genot van een hapje en een drankje wat bijgekletst.

Donderdag zijn we gaan raften. Omdat het natuurlijk zomer is, staat het water vrij laag, maar we hebben toch nog een aantal flinke stroomversnellingen gehad en door onze leuke gids, is het een prachtige tocht geworden.'s Avonds hadden we afgeproken met Bill, de oude eigenaar van Lena. Ook nu leek het weer alsof we elkaar wekelijks spraken en heeft hij ons meegenomen om zijn paarden te bekijken en de veulens van dit jaar. Ook heeft hij een prachtige "Jack" ( grote ezel) waar hij muildieren mee fokt. Bij zijn huis nog wat gedronken en genoten van de herten die door de wei liepen in het schemer.

Vrijdag zijn we op weg gegaan naar Kalispell,waar een grote NRHA reining wedstrijd plaats vond. Maar eerst nog even gestopt bij Lisa in St Ignatius, de eigenaar van Spook Charmer ( waar Lena destijds door gedekt is, de vader van Missy). Ze heeft ons rondgeleid over haar ranch,waar ze Irish Bulls fokt. Ze is getrouwd met Wade, een Native American en heeft ons ook veel verteld over de historie van het gebied en over de Native Americans. Ze fokt quarters (cutting) en heeft een aantal geweldige merries staan. Ook stonden er een aantal oudere halfzusjes van Missy, wat natuurlijk erg leuk was om te zien. 's Middag mochten we 2 van haar paarden lenen en zijn we met Lisa en haar dochter nog een buitenrit wezen maken. Wat een geweldige omgeving!! Onderweg zijn we nog gestopt om een bison te aaien. Deze was met de hand opgevoed door Lisa en Wade, maar ik vond haar ( Annie) nog steeds behoorlijk eng,maar toch voorzichtig even aangeraakt...

Vrijdag t/m zondag zijn we in Kalispell geweest om mee te maken hoe een Amerikaanse NRHA show er aan toe gaat. Jean,Jackie en Billi waren hier ook om deel te nemen. Er was geregeld dat we in camper op het terrein konden overnachten. Billi en Jean hebben we helaas niet zien rijden,maar Jackie hebben we 2x zien rijden,waarbij ze o.a. co-champion is geworden.

De Amerikaanse NRHA shows zijn wel anders georganiseerd dan in hier in Nederland. Er wordt veel meer aan promotie gedaan en er zijn veel meer classes. Er was een loterij, diverse sponsoraktiviteiten en de hele show had een thema ( Mardi Grass) dat in de aankleding, prijzen en promotie artikelen terug kwam, erg leuk!!! Ook was er veel meer publiek en werd er een vlaggenceremonie gehouden.

Zondag en maandag hebben we nog wat gewinkeld en rondgereden in onze huurauto en hebben we Glacier Park bezocht. Een prachtig natuurpark, maar toch wat te toeristisch voor ons. Wel hadden we een schitterend motel gevonden,helemaal in country sfeer, The Hungry Horse Motel. Daarna alweer tijd voor de lange terugvlucht op dinsdag op vervolgens op woensdag weer te landen....volgend jaar weer????

Kijk en geniet van de foto's...

 Fotogalerij

(Klik op de foto's voor een vergroting)