Quarterhorses

De Quarter Horse onderscheidt zich van andere paardenrassen door zijn bijzonder sterke bespiering, de, in vergelijking met de Europese Warmbloedpaarden, grote achterhand en zijn bescheiden stokmaat die tussen de 1,45 m. en 1,65 m. ligt.

Het ras heeft een reputatie op het gebied van snelheid, kracht en behendigheid. De Quarter kan met gemak en in balans uit volle vaart stoppen met zijn achterhand goed onder zich. Dat is ook wat hem de flexibiliteit geeft om snel in welke richting dan ook weer te vertrekken.

Inmiddels vindt men hem in vele landen, als bediende op de ranch, als goede vriend van natuurliefhebbers, en door zijn fantastische karakter als familiepaard. Hij is snel van begrip, coöperatief en op lichte hulpen te rijden doordat hij onmiddellijk snapt wat de ruiter van hem vraagt. 

In de verschillende westerndisciplines blinkt hij uit door zijn vermogen bij de Halter lange tijd recht en stil te blijven staan,
bij de Cutting en Reining door zijn atletische mogelijkheden en op de rodeo door zijn flexibiliteit en concentratie vermogen.

Op de renbaan echter toont hij waaraan hij zijn naam te danken heeft: The American Quarter Horse…snelste op de “Quarter Mile!”. Zijn intelligentie maakt hem een geweldige partner bij welke vorm van samenwerking dan ook.

 

 

 

 

 

 

 

.